LeoBergman: Faraday Future, Apples elbilsföretag?

Mystisk motståndare utmanar Tesla.

Ett nytt elbilsföretag slår sig in på marknaden. Ingen verkar känna till vem som driver företaget, men vem det än är så byggs det nu en mångmiljardsfabrik och de tjuvar de bästa hjärnorna i branschen.


Företaget heter Faraday Future och har bara drygt ett år på nacken. Förra året tog de över en gammal kalifornisk forskningsanläggning som tillhört Nissan, rapporter New York Post. I nuläget har företaget fler än 400 anställda och företagets chefer hävdar att de anställer tio personer i veckan, för att nå 500 anställda vid årets slut.


Flera av de anställda kommer från andra företag, bland annat den före detta fordons- och chassitillverkningschefen från Tesla modell S, chefsdesignern av BMWi8, en före detta inredningsdesigner från Ferrari och en batterispecialist från Elon Musks företag Space X. Flera andra kommer från företag som Ford, General Motors och Volvo, skriver New York Post.

Den som verkar vara företagets talesperson är Nick Sampson, som tidigare arbetade som fordons- och chassitillverkningschef på Tesla. Han är idag vice vd för det mystiska företaget Faraday Future.

Nick Sampson har gått ut och sagt att företaget arbetar på en bil som kommer kunna konkurrera med Tesla modell S, men ingen som arbetar på företaget verkar veta något om bilen de tillverkar utöver att den är helt elektrisk och kommer ha flera ”connected car”-drag.

Nick Sampson svarar inte på var pengarna som finansierat företaget kommer ifrån och inte heller vem som styr företaget. På grund av detta har ryktesspridning uppstått och flera tror nu att det kan vara Apple som ligger bakom Faraday Future. Detta är dock inte bekräftat.www.LeoBergman.nu